Αράχωβα

Posted on Mar 13, 2014

Κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του χιονιού

Ο Παρνασσός είναι το «κάστρο» της Ρούμελης και η Αράχωβα η καρδιά της.

Ο οικισμός απλώνει τις γειτονιές του σε υψόμετρο 800-900 μ., στη θέση των αρχαίων φωκικών πόλεων Ανεμώρεια και Κυπάρισσος.

Η Αράχωβα έχει αρκετά ιστορικά κτίρια και εκκλησίες, όπως το νεοκλασικό κτίριο του σχολείου που έχτισε το 1910 ο Ανδρέας Συγγρός και σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο. Ακολουθώντας το δρόμο με τα 264 μαρμάρινα σκαλοπάτια, γνωστός και σαν «Εγκάρσιος Δρόμος», θα καταλήξετε στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε το 1676, πιθανόν σε θέση αρχαίου ιερού. Ακόμα ένα τοπόσημο της πόλης είναι ο βράχος της Ώρας που κλέβει τα βλέμματα καθώς η Αράχωβα αποκαλύπτεται μετά την τελευταία στροφή του δρόμου.

Πέρα από τα αξιοθέατα όμως, η Αράχωβα είναι κυρίως γνωστή για την κοσμοπολίτικη ταυτότητά της! Η ζωή είναι ωραία στην Αράχωβα καθώς η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με τους χιονοδρόμους που κινούνται από και προς το χιονοδρομικό να γεμίζουν τα café και την πλατεία. Η κίνηση και οι έντονοι ρυθμοί κρατούν έως αργά το βράδυ με την ζωή να μεταφέρεται στα bar, στα club και τα ιδιαίτερα προσεγμένα εστιατόρια της πόλης.

Η Αράχωβα δεν έχει γίνει τυχαία γνωστή ως “η Μύκονος του χειμώνα”. Είναι η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ελλάδας κατά τους χειμερινούς μήνες και κορυφαίος παραθεριστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους.